Menu

Meta

Årets medlemstur

Medlemstur til Karlskrona

2. og 3. september 2021

Som annonceret i Marinehistorisk Tidsskrift, går Selskabets sommertur i år til den svenske flådes hovedbase, Karlskrona i Blekinge. Her vil der være rig lejlighed til at stifte bekendtskab med et enestående velbevaret marinehistorisk kulturmiljø, der står på Unescos Verdenskulturarvsliste. Museumsinspektør og marinehistoriker Jakob Seerup har tilrettelagt turen.

På Marinmuseum vil vi efter en god frokost få en præsentation af den svenske flådes historie og blandt andet nyde den bemærkelsesværdige ubådsudstilling med koldkrigsubåden NEPTUN og Sveriges ældste ubåd HAJEN fra 1904. Om aftenen spiser vi middag i fornemme, flotte og historiske rammer i Søofficersmessen, hvor det også er muligt at se det historiske Kungl. Örlogsmanna Sällskapets bibliotek. Vi overnatter på ”Hotell Conrad”, der ligger centralt i det historiske Karlskrona. Efter morgenmad og udtjekning går vi hen over det imponerende centrale torv og videre til Marinebasen, hvor vi får en eksklusiv tur på det historiske værftsområde. Da basen stadig er et fuldt fungerende militært anlæg, er der strenge regler for adgang. Alle deltagere skal derfor i god tid indsende pasnummer og personlige oplysninger – ellers bliver vi ikke lukket ind!

Marinehistorisk Selskabs bestyrelse glæder sig til at give medlemmerne med eventuelle gæster en rigtig god oplevelse. Der vil være begrænset plads i bussen, så husk at melde til i god tid. Tilmelding foregår efter først-til-mølle-princippet.

PROGRAMMET:

2. september

Kl. 08.30 Afrejse med bus fra Valby Station

Kl. 12 Ankomst Stumholmen

Kl. 12.30 Frokost på Marinmuseum i Karlskrona

Kl. 14-16 Rundvisning på Marinmuseum

Kl. 16.30 Tjek ind på Hotell Conrad, Västra Köpmansgatan 12

Kl. 18.00 Middag i Sjöofficerssällskapets Restaurang og introduktion til Kungl. Örlogsmannasällskapets Bibliotek

3. september

Kl. 10-12.30 Rundvisning i verdenskulturarvsområdet på Orlogsbasen i Karlskrona

Kl. 13 Frokost på Marinmuseum

Kl. 14.30 Hjemrejse fra Karlskrona

Kl. 17.30 Ankomst Valby Station

Tilmelding via marinehist.nemtilmeld.dk. Sidste frist er den 1. juli 2021. Samlet pris for hele turen inkl. alle måltider (minus drikkevarer), entréer og guides, overnatning inkl. morgenmad, frokost samt transporten er KUN kr. 2.000 pr person.

Max antal deltagere 50, for at turen gennemføres kræves 30 deltagere.